Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Научна конференција "Четврта индустријска револуција"

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије у петак, 13. децембра 2019. године, биће одржана Научна конференција "Четврта индустријска револуција".

Суорганизатори Конференције су Инжењерска академија Србије. Инжењерска комора Србије и Научно стручно друштво за заштиту животне средине Србије ECOLOGICA.

Четврта индустријска револуција као главну карактеристику има уклањање баријера између људи и машина, а као носиоце вештачку интелигенцију, нанотехнологије, Internet of Things, роботику, биотехнологије, квантно рачунарство и др. Неке од ових технологија су још у раној фази развоја док су друге достигле тачку када се технологије почињу међусобно да допуњују и утичу на разне домене.
Циљ Конференције је управо упознавање са изазовима које нова индустријска револуција носи, као и са њеним достигнућима у различитим областима инжењерства. Еминентни предавачи по позиву, стручњаци из земље и иностранства омогућиће присутнима да се упознају са савременим токовима и оним што је до сада постигнуто, како у свету, тако и код нас.

ПРОГРАМ КОНФЕРЕНЦИЈЕ
10:00-11:00 Пријава учесника
11:00-11:30 Модератор
проф. др Часлав Лачњевац, генерални секретар СИТС
Поздравни говори
др Игор Марић, председник СИТС
Представник кабинета министра за иновације и технолошки развој
Емеритус проф. др Илија Ћосић, председник Инжењерске академије Србије
Емеритус проф. др Лариса Јовановић, председник Друштва „ ECOLOGICA“

Радни део Конференције 

11:30-13:30

ИНЖЕЊЕРСКИ ИЗАЗОВИ 21. ВЕКА

ИНДУСТРИЈА 4.0 И САВРЕМЕНА ПРОИЗВОДЊА

ИНДУСТРИЈА 4.0 И УЛОГА TЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА

МЕХАТРОНИКА У 4.0 ИНДУСТРИЈСКОЈ РЕВОЛУЦИЈИ

ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА У ДОБА ИНДУСТРИЈЕ 4.0

Све информације везано за Конференцију могу се добити у Савезу инжењера и техничара Србије на тел. 011/3230-067,  office@sits.rs

Конференција се одржава у Дому инжењера "Никола Тесла", Београд, Кнеза Милоша 9, у сали на трећем спрату.

Саопштење

Пријава
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs