Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Конкурс за представљање Републике Србије на Бијеналу архитектуре
у Венецији 2020. године 

Министарство културе и информисања и Музеј примењене уметности у сарадњи са Удружењем архитеката Србије расписали су Конкурс за пројекат представљања Републике Србије на 17. Међунареодној изложби архитектуре у Венецији 2020. године.

Расписивач очекује предлоге од тимова састављених од архитеката као и теоретичара, истраживача, критичара, кустоса, уметника, дизајнера и других стваралаца. Право учешћа имају сва физичка и правна лица без обзира на њихову територијалну припадност и њихове личне особине. Учесник на конкурсу не може бити лице које је непосредно ангажовано на припреми и спровођењу конкурса, односно уколико је у сродству или непосредно сарађује са истим, као ни лице које је у управи или је запослено код органа који расписује конкурс. Један тим може учествовати на овом конкурсу само са једним предлогом. Једно лице може учествовати на овом конкурсу само у једном тиму. Конкурс је по врсти: отворен; према задатку: идејни; по облику: двостепени и према начину предаје: неанониман. Предмет конкурса је концепт и садржај изложбе, односно пројекат којим ће бити представљена Република Србија на 17. Међународној изложби архитектуре у Венецији. Први степен конкурса: концепт и садржај изложбе предочени у краткој наративној и илустрованој форми. Жири ће изабрати најмање три предлога из првог степена конкурса и позвати у други степен конкурса њихове тимове. Учеснике изабране за други степен конкурса (Финалисте), Жири ће позвати на консултације, пре почетка рада у другом степену конкурса. Предлози за први степен конкурса морају бити достављени на начин и у форми према захтеву овог расписа најкасније до 3. децембра 2019. године до 15.00 часова. Други степен конкурса односи се на пројекат изложбе. Учесници другог степена конкурса (Финалисти), након предаје радова, а пре доношења коначне одлуке о победнику конкурса, биће позвани од стране Жирија да представе и објасне предлог пројекта изложбе. Финални предлози у другом степену конкурса морају бити достављени на начин и у форми према захтеву овог расписа најкасније до 10. јануара 2020. године до 15.00 часова.

Жири ће изабрати један предлог, односно један тим (Победник конкурса) између финалиста у складу са условима и пропозицијама овог конкурса. Победник конкурса ће радити заједно са Музеј oм примењене уметности, односно Комесаром, Стручним саветом (Савет) и Удружењем архитеката Србије, као одговорним и овлашћеним учесницима од стране Министарства, на реализацији, продукцији и постпродукцији изложбе која је предмет овог расписа.

17. Међународна изложба архитектуре у Венецији ће се одржати од 23. маја до 29. новембра 2020. године

Комплетан текст Конкурса

Детаљније  

 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs